Laat koffie links liggen, krijg een natuurlijk boost met guarana

Le guarana : coup de boost naturel pour oublier le café 

Elke ochtend beginnen miljoenen mensen over de hele wereld hun dag op dezelfde manier: met een kopje koffie. De overgrote meerderheid drinkt koffie om één reden: wakker worden door een goede oppepper!

Koffiedrinkers zijn helaas ook vertrouwd met de caffeïnecrash, zure oprispingen, hartkloppingen, opgejaagd gevoel en de hoofd- en maagpijn veroorzaakt door koffie. Bestaat er dan geen beter alternatief ? Een product dat dezelfde energieboost geeft op een gebalanceerd manier ?

Ja, hoor! Guarana, biedt een oplossing voor alle bijwerkingen van koffie.

Wat is guarana?

Guarana is een superplant die de hoogste concentratie cafeïne bevat (2 tot 4 keer meer cafeïne dan koffiebonen!). Het komt rechtstreeks uit het Amazoneregenwoud. Staat bekend als een zeer effectief stimulerend middel, rijk aan guaranine. Ook wel natuurlijke cafeïne genoemd.

Guarana wordt langzaam en op een gebalanceerde manier door het lichaam opgenomen, in tegenstelling tot koffie dat nogal de neiging heeft een caffeïnecrash te veroorzaken.

Een beetje geschiedenis 

De inheemse bevolking van het Amazoneregenwoud gebruikt de guaranaplant al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde, naar verluidt om jagers energie te geven.

Leuk weetje: In de geschiedenis van de Mawe, de Braziliaanse inboorlingen, zou de oorspronkelijke guaranaplant gegroeid zijn uit het oog van een vermoord kind. De plant lijkt erg op een oog, nietwaar? Daarna baarde het andere kinderen: de eerste leden van het Mawe volk. 

Wat zijn de belangrijkste voordelen van guarana?

 1. Een goede stimulant 

Vanwege het hoge cafeïnegehalte zit guaranapoeder tegenwoordig in veel energiedrankjes. Dit natuurlijke alternatief helpt om:

 • vermoeidheid te verminderen 
 • cognitieve prestaties te verbeteren 
 • het geheugen en het leren te bevorderen
 • alertheid en het geestelijk welzijn te verhogen
 • een langdurige boost te ervaren

Guarana bevat ook theobromine en theophylline. Deze verbindingen zijn vergelijkbaar met cafeïne, maar hebben een zwakker effect. Het is HET ideale middel voor studenten tijdens de blok !

 1. Een goede antioxidant 

Met zijn vele verbindingen met antioxiderende eigenschappen (cafeïne, theobromine, tannines, saponines, catechines, enz.) kan guarana een positief effect hebben op de gezondheid. Het kan gifstoffen afbreken en het risico op chronische ziekten zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, kanker, enz. verminderen.

 1. Een vetverbrandend effect 

Guarana is een natuurlijke eetlustremmer die de stofwisseling stimuleert. Het helpt de vetverbranding te activeren waardoor vet sneller in koolhydraten omgezet worden.

Enkele tips 

Hier zijn enkele tips voor het optimale gebruik van guarana :

 1. Ga voor clean opties

In de meeste energiedrankjes op de markt wordt guarana vaak gemengd met andere stoffen (zoals taurine) en een grote hoeveelheid suiker, die de effecten van de cafeïne kunnen versterken. Als je op zoek bent naar een 100% natuurlijk en biologisch alternatief, overweeg dan buddy.  

 1. Drink met mate

Vanwege het hoge cafeïnegehalte moet je kleine dosissen guarana gebruiken en jouw koffiegebruik beperken. Wat de bron van cafeïne ook is, consumeer het altijd met mate om verslaving en andere gezondheidsproblemen te voorkomen

 1. Guarana is niet voor iedereen

Het ligt misschien voor de hand, maar een kleine herinnering kan geen kwaad: guarana wordt afgeraden voor kinderen, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven en mensen met cardiovasculaire problemen.

Vooraleer guarana op te nemen in je dagelijkse routine, raden wij aan te kijken welk effect het heeft op jou. Begin met kleine hoeveelheden en koop steeds bij een betrouwbaar merk.


Voor een veilige, natuurlijke boost, denk aan buddy!

Volgende lezen

Les Bienfaits du Maca

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.